با توجه به تجربيات گذشته، حتي خبر حذف پردرآمدها موجب هرج و مرجي در جامعه شده که دولت اگر تصميم به شروع حذف پردرآمدها را داشته باشد، شرايط پس از آن قابل پيش بيني نيست.
به گزارش
سلام لردگان؛به نقل از باشگاه خبرنگاران، پنجاه و يکمين يارانه نقدي مربوط به ارديبشهت ماه در حالي امشب به حساب سرپرستان خانوار واريز ميشود که طبق مصوبه مجلس، دولت از فروردين سال گذشته در پي حذف يارانه "ثروتمندان" بوده است.
در اين راستا، در کنار اقداماتي که سال گذشته از طريق ثبت نامهاي مجدد و ارائه سخنرانيهاي مختلف براي حذف يارانه بگيران ثروتمند صورت گرفت، در ماههاي پاياني سال 93 رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي اعلام کرد: "حذف خانوارهاي پردرآمد از مدتها قبل در راستاي تبصره 21 قانون بودجه شروع شده اما ضرورت ندارد که رسانهاي شود و درباره آن در رسانهها گزارش منتشر شود."
بر اين اساس؛ ورود به سال 94 همراه بود با سوالهاي مکرر رسانههاي مختلف از دولت مبني بر زمان حذف يارانه ثروتمندان، دغدغهاي که در نهايت منجر به انتشار خبر "حذف يارانه 5 گروه درآمدي در سکوت خبري" شد، شائبهاي که چند ساعت بعد توسط سخنگوي دولت تکذيب گرديد.
اما با اين وجود، وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به اينکه فرآيند حذف يارانه افراد پردرآمد شروع شده است، در عين حال گفت: تعداد حذف شدگان از ليست يارانه بگيران قابل ملاحظه نيست.
همچنين وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي گفت: هيات دولت طبق مصوبه مجلس مقرر کرد که ساماندهي يارانه ثروتمندان را شروع کنيم ما اين ساماندهي را از 30 هزار نفر شروع کرديم و تا 50 هزار نفر و سپس 100 هزار و 200 هزار نفر نيز پيش رفتيم. همچنين کنار آن نظام اعتراض به حذف يارانه را طراحي و اجرا کرديم.
اظهارات رسانهاي مسئولان درخصوص حذف يارانه ثروتمندان و انتقادات وارده بر آن درحالي صورت ميگيرد که دولت سال گذشته در پي پاسخگويي به زمان حذف يارانه پردرآمدها بود و امسال نيز دنبال پاسخ براي علت حذف يارانه بگيران پردرآمد!
بر اساس اين گزارش؛ هم در بودجه 93 و هم در بودجه 94 بر ضرورت حذف يارانه قشر پردآمد تاکيد شده است، يارانهاي که تاکنون ميتوانست در شريانهاي اصلي اقتصاد کشور به کار گرفته شود تا هم توليد به توسعه دست کمک کند و هم به تبع آن اشتغال و شرايط اجتماعي و اقتصادي جامعه رو به بهبودي گام بردارد.
اما با توجه تجربيات گذشته، حتي خبر حذف پردرآمدها موجب هرج و مرجي در جامعه شده که دولت اگر تصميم به شروع حذف پردرآمدها را داشته باشد، شرايط پس از آن قابل پيش بيني نيست. علاه بر اين اگر به همين روال پيش برويم و به همه ثبت نام کنندگان يارانه پرداخت شود، بدهي براي دولت ايجاد خواهد کرد که مطمئناً عواقب آن از عکس العمل حذف شدگان به مراتب بدتر خواهد بود.
از اين رو تنها بايد منتظر ماند و ديد دولت چه زماني عزم خود را جهت انجام اين قانون مهم جزم ميکند؟
گزارش: سميه رسولي
انتهاي پيام/